12.7.2007

HISTORIALLINEN KOULUKIERROS

Virolahti Seura ry:n suositut Virolahti-viikon kiertoajelut jatkuvat torstaina 12.7.07.

Virolahden - ja samalla myös koko maan, perustettiinhan Suomen ensimmäinen kunnallinen kansakoulu aikoinaan juuri Virolahden Haililaan - kansakoululaitoksen 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi paneudumme tällä kertaa kunnan koulujen historiaan. Käymme mm. Haililan "saunakoulun" paikalla, Harjun hovissa sekä Pyterlahden tyttökoulussa, nykyisellä kotiseutumuseolla, muita entisiä sekä nykyisiä kouluja unohtamatta. Kuulemme kiehtovia koulumuisteloita ja tarinoita ja tutustumme samalla myös museotien maisemiin.

Lähtö Virojoen linja-autoasemalta torstaina 12.7. klo 12. Hinta 10 €.
Lisätietoja p. 0500 753 350/Leena Niskanen. Järj. Virolahti Seura ry.

2.4.2007

WEBSIVUT AVATTU

Virolahti Seura ry:n websivut on otettu virallisesti käyttöön tänään, seuran 57-vuotispäivänä. Osa sivuista on kuitenkin vielä kovasti keskeneräisiä ja lisää tietoa - etenkin kuvamateriaalia vuosien varrelta - päivitetään jatkuvasti, joten tervetuloa myös uudelleen!

30.3.2007

PÖLKYISTÄ PÄREKOREIKSI

Virolahti Seura ry:n kevätkokouksessa 30.3.2007 Virojoen Rajasalissa esitettiin seuran alullepanema entisajan talvisista metsätöistä kertova lyhytelokuva "Pölkyistä pärekoreiksi". Elokuvassa tutustuttiin mm. metsän kaatoon, hevosten erittäin tärkeään panokseen entisajan metsänhoidossa sekä perinteisten pärekorien valmistukseen.

Elokuvan teknisestä toteutuksesta vastasivat Seppo Rintelä sekä Tero Viljasuo.

DVD-kopio elokuvasta on luovutettu Virolahden kunnan kotiseutuarkistoon kunnantalolla, josta kiinnostuneet voivat sitä tiedustella.

Vanhojen työtapojen taltionti jatkuu seuraavaksi teemalla "Lampaasta lapaseksi".