Toimintakertomus vuodelta 2011

Syyskokouksessa 2010 hyväksyttiin Virolahti Seuralle toimintasuunnitelma vuodelle 2011. Sen eri kohdat toteutuivat seuraavasti:

Kotiseutuopas valmistuu kuntalaisten ja Virolahdella vierailevien matkailijoiden käyttöön
• Siru Ahopellon vuonna 2010 toteutetun Kotiseutufoorumi-hankkeen osana laatima Virolahti-esite valmistui ja esiteltiin kevätkokouksessa.

Seura tekee kunnan kanssa ostopalvelusopimuksen kotiseutumuseon näyttelyn ja opastuksen hoitamisesta
• kotiseutumuseo oli korjaustöiden takia suljettu vuonna 2011, opastusta oli joissakin poikkeustapauksissa.

Jatketaan opastoimintaa ja järjestetään tarvittaessa opaskurssi eri tahojen yhteistyönä
• 5 ryhmäopastusta louhoksille ja kunnan museoille.

Osallistutaan Virolahti-viikon toimintaan järjestämällä kotiseuturetki
• Virojoen kyläyhdistys järjesti kotiseuturetken kävelykierroksena Virojoella. Virolahti Seuralla oli näyttely bunkkerialueen kahvilassa.

Järjestetään Uudenkaupungin rauhan 1721 290-vuotisseminaari, vaihtoehtona luentosarja
Osallistutaan Uudenkaupungin rauhan muistomerkin suunnitteluun

• valokuvanäyttely ”Kiveen hakattu historia” bunkkerialueen kahvilassa 10.-31.7.
• seuran valokuvanäyttely Pitäjäntuvalla 26.8.-30.9.
• muistomerkki kirkonmäelle, paljastus Pertunmarkkinoilla 26.8.
• esitelmätilaisuus Rajasalissa Virojoella 3.9.
• kuvakirja valokuvanäyttelystä

Ollaan mukana eri tapahtumien järjestämisessä, myydään tuotteita ja tarjotaan kahvitusapua
• Seuralla oli myyntipiste Arktika-päivillä 20.-22.5. ja Pertunmarkkinoilla 26.8.2011, sekä torikahvitus Virojoen kesätorilla 10.9.2011.

Toimintakertomus 2011 [ .pdf 1682 kt ]